Tijdens de zomermaanden van 2020 verscheen overal in de straten van Rome een leger van verschillende types elektrische steps, in het Italiaans “monopattino” genoemd. De volgende exploitanten, sommige lokaal, sommige wereldwijd, zijn waargenomen tussen juli en september, maar er lijken er om de paar weken meer bij te komen: Bird, Dott, Helbiz, Keri, Lime, Link, Voi, en Wire.

Het is dus niet meer nodig om een elektrische step kopen serieus te nemen in Italie

Vermoedelijk is de explosie van bedrijven die elektrische step kopen aanbieden in Rome om te profiteren van de terughoudendheid om het openbaar vervoer te gebruiken tijdens de pandemie, hoewel sommige van de grotere operatoren – in het bijzonder Lime – Rome en andere grote steden in de wereld al een paar jaar in het vizier hebben.

Download de relevante elektrische step app

Elektrische steps in Rome kunnen alleen worden gehuurd met de specifieke app voor dat merk scooter. Klik op de betreffende aanbieder om de websites en apps te zien waarmee u de elektrische step kunt huren.

Registreer bij de elektrische step app voor een elektrische step volwassenen

Om u te registreren voor een elektrische step voor volwassenen app in Rome moet u uw naam, e-mailadres, telefoonnummer en huisadres (bij voorkeur het factuuradres voor uw creditcard) opgeven. Als u officieel in Italië woont, moet u ook uw fiscale code opgeven.

  • U moet dan uw e-mailadres en/of telefoonnummer verifiëren en vervolgens een betaalwijze opgeven. De meeste apps accepteren niet alleen de meeste debet- of creditcards (mits ze van een groot internationaal circuit zijn, zoals Visa of MasterCard), maar de meeste accepteren ook Apple Pay en G Pay, en sommige accepteren ook PayPal.
  • Het registratieproces kan lastig zijn op een mobiele telefoon, vooral als je op straat staat in Rome en je ergens heen moet, dus je kunt overwegen de apps te installeren en je te registreren voordat je vertrekt. Maar gezien de willekeurige aard van de elektrische step distributie in Rome, kun je nooit zeggen welke elektrische step je als eerste tegenkomt, en het installeren en registreren op zeven verschillende apps kan ook een last blijken te zijn.

Gebruik de app om de QR-code op de elektrische step te scannen

Elke scooter heeft een QR-code sticker, meestal op het stuur, waarmee je de app kunt scannen (bij het installeren moet je toestemming geven aan de app voor zowel je GPS-locatiegegevens, als je camera). Als de QR-code niet scant, kun je in sommige apps het serienummer van de scooter invoeren.

Rij met de elektrische step rond in Rome

Met uiterste voorzichtigheid (zie hieronder). Er zijn gebieden in Rome die verboden zijn voor scooterrijders, en de wet zegt dat scooters alleen geschikt zijn voor gebruik op de weg, niet op de stoepen. Elke app toont u een kaart met de omvang van de zones in Rome waar u met uw elektrische step mag rijden.

Als je toevallig in een zone komt waarvoor je scooterbedrijf geen dekking heeft, zal de scooter gewoon plotseling stoppen en geparkeerd moeten worden, of teruggeduwd naar het toegestane gebied. Dit kan zeer verontrustend en potentieel gevaarlijk zijn.

RELATED ARTICLES

Waarom verkopen via Amazon in Nederland?

Verkoop op Amazon is een populaire manier voor veel bedrijven om hun producten aan de man te brengen. Amazon biedt een aantal verschillende opties voor verkopers, waaronder het zogeheten ‘Fulfillment by Amazon’ (FBA) programma, waarmee verkopers hun producten kunnen verkopen via Amazon. In dit artikel…

Leave a Reply

Your email address will not be published.