Scyfer ontvangt €217.000 voor de lancering van een zelflerend medisch beeldanalyse platform.

Afgelopen week heeft Scyfer van het FICHe e-health acceleratie programma in totaal €217.000 toegekend gekregen. FICHe, gefinancierd door de EU, verstrekt subsidies om de implementatie van cloud-based e-health innovaties in de zorg te versnellen. Met de financiering gaat Scyfer haar data platform voor het analyseren van medische afbeeldingen in de markt lanceren.

Scyfer is uit 300 Europese aanmeldingen geselecteerd door de beoordelingscommissie van FICHe. Zij erkent de toegevoegde waarde van Scyfer’s technologie omdat het de kwaliteit van zorg kan verbeteren en de kosten kan verlagen.

Medische beeldanalyse ondersteund door slimme algoritmes
mri_scanSlimme algoritmes zorgen voor een doorbraak in het automatisch herkennen van patronen in afbeeldingen. Waar Facebook en Google deze technologie gebruiken om gezichten of objecten in afbeeldingen te classificeren, daar past Scyfer deze algoritmes toe op het identificeren van afwijkingen in medische afbeeldingen. In samenwerking met het Amsterdam Medisch Centrum heeft Scyfer o.a. een toepassing ontwikkeld voor het herkennen van een hersenaandoening in 3D MRI scans van HIV patiënten. Momenteel verkent Scyfer met een aantal Europese radiologie instituten diverse toepassingen op andere medische gebieden. Deze worden met behulp van de subsidie verder ontwikkeld en vervolgens in de praktijk geïmplementeerd.

Verhogen van zorgkwaliteit en verlagen van kosten
De technologie van Scyfer stelt medische specialisten in staat sneller en gemakkelijker een diagnose te stellen. Afhankelijk van het type medische afbeelding kan een analyse voor een volledige diagnose wel tot 30 minuten duren. Scyfer’s technologie kan dit proces versnellen door afwijkingen in afbeeldingen te arceren waardoor de arts sneller tot een conclusie kan komen. Daarnaast kunnen afbeeldingen zonder afwijkingen worden uitgefilterd. Iets wat wederom tot veel tijdsbesparing kan lijden aangezien 30% tot 60% van afbeeldingen binnen specifieke medische domeinen geen afwijkingen bevatten. Door deze cases te filteren kan de medisch specialist zich richten op de complexe cases en zorgen dat deze patiënten accuraat en snel geholpen worden – en daar zit de kans voor zorgverbetering.

Kansen in groeiende markt
De vraag naar analyses van medische afbeeldingen zal de komende jaren wereldwijd blijven toenemen als gevolg van vergrijzing en verbeterde medische protocollen. Alleen al in de VS groeit de markt specifiek voor medische beeldanalyse in 2019 naar $3.78mrd omzet. De subsidie van FICHe stelt Scyfer in staat de mogelijkheden van haar analyse platform te verbreden en internationaal te lanceren.

Video met uitleg over de oplossing:

Teampresentatie:

 

 RELATED POSTS